Door Nederlandse katholieken die hun wortels in Indonesië hebben, zijn kleine katholieke charismatische cellen, kernen of communiteiten gevormd, Komunitas Tritunggal Mahakudus (KMT) genaamd. Dat betekent: Gemeenschap van de Allerheiligste Drie-eenheid (=GAD) of Communiteit van de Allerheiligste Drie-eenheid (CAD). Anno 2019 zijn deze groepen niet meer verbonden met de internationale KMT, maar komen ze nog wel op een aantal plaatsen samen.
Komunitas tritunggal mahakudus
Philip Tjoa uit Tilburg schreef in 2008:
'Het doel van de KTM is: het vormen van katholieke leken en het begeleiden van hen naar een bewuste keuze voor een innige persoonlijke relatie met Jezus, als Gods Zoon, Heiland, Minnaar en Geliefde Heer. Dit door kennis en verdieping van eigen katholiek geloof, spiritualiteit van de Karmel en van de Charismatische Vernieuwing. KMT's streven metterdaad naar het goed benutten van de sacramenten en de gaven van Gods H. Geest, naar trouw in dagelijks gebed, lectio Divina, intieme verbondenheid met en overgave aan Jezus, ontvankelijk blijven voor bezieling van Gods Geest en zo vruchtbaar en dienstbaar zijn aan elkaar, de maatschappij en heel de mensheid.
Deze gemeenschappen zijn gesticht door pater Yohanes Indrakusuma o.carm. (1938) die theologie studeerde aan de Universiteit Gregoriana te Rome, het doctoraal Spiritualiteit & Theologie haalde aan het Instituut Catholique de Paris, docent dogmatiek & spiritualiteit was en tevens leefde als kluizenaar. Hij stichtte de zusterscommuniteit "Putri Karmel" (Dochters van Karmel), de broeders/paterscommuniteit CSE (Comm. Sanctae Eliae) en de lekencommuniteiten/gemeenschappen: KTM (Communiteit v.d. Allerheiligste Drieëenheid voornamelijk in Indonesische kringen in Australie, Canada, China, Maleisie, Nieuw Zeeland, Singapore, USA en sinds 2000 ook in Nederland. Hier zijn nu KTM-cellen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven/Veghel en Schijndel.
Bron: Kleine gemeenschappen inparochieverbandhij, pagina 21.